Op het gebied van BHV bieden wij u de volgende diensten aan:
Beleidsplan:
Opstellen van een beleidsplan t.b.v. bedrijfshulpverlening.
– Opzetten van de bedrijfshulpverleningsorganisatie.
– Bepalen van de structuur van de bedrijfshulpverleningsorganisatie.
– In gang zetten (inbedden) van de bedrijfshulpverleningsorganisatie.
– Bewaken van de bedrijfshulpverleningsorganisatie.
BHV-Scan:
De procedures “wat te doen bij eventuele calamiteiten” staan weergegeven in een bedrijfsnoodplan. Een belangrijke rol hierin is weggelegd voor de bedrijfshulpverlener. Het is dus van groot belang dat er binnen de organisatie een goed BHV plan is opgesteld en dat er ook voldoende opgeleide en geoefende BHV-ers zijn die het in geval van nood ook goed kunnen uitvoeren. Born Fire Safety is voor u in staat uw organisatie door te lichten en te beoordelen of de huidige BHV organisatie voldoet. Denk daarbij aan onderstaande zaken:
- Zijn er voldoende opgeleide BHV-ers?
- Voldoet het huidige calamiteitenplan?
- Wordt er voldoende en juist geoefend?
- Zijn de huidige BHV-ers voldoende op de hoogte van zijn of haar taken?
Ontruimingsplan:
Opstellen van een ontruimingsplan welke voldoet aan NEN8112
Ontruimingsplattegronden:
Opstellen van ontruimingsplattegronden welke voldoen aan NEN1414
Ontruimingsoefening:
Wij organiseren met grote regelmaat ontruimingsoefeningen, welke middels een presentatie achteraf wordt geëvalueerd. Informeer naar de mogelijkheden.
RI&E:
Risico Inventarisatie & Evaluatie.
Het BHV (bedrijfshulpverlening plan) wordt opgesteld op basis van de uitkomst van de RI&E. in dit plan komen de instructies voor de BHV’ers, ontruimingsplattegronden, locatie en instructie blusmiddelen, AED en verbandtrommels.
Ook worden er aanvalsmappen opgesteld waarin de relevante veiligheidsinformatie van de betreffende afdeling in staat. Ook zal er in het plan worden opgenomen wanneer of hoe vaak er een BHV-oefening plaats vind.
Vanuit de RI&E wordt er een bedrijfsnoodplan opgesteld. Er worden een aantal scenario’s meegenomen zoals brand, explosies, technische storingen en overige levensbedreigende situaties. In dit plan komen alle noodprocedures aan bod welke van belang kunnen zijn ten tijde van een calamiteit. Een onderdeel van dit plan is het BHV-plan (Bedrijf Hulp Verlening), ontruimingsplan en een instructie voor vluchtwegen en brandblusmiddelen, AED en verbandtrommel. Indien van toepassing wordt een lijst met gevaarlijke stoffen opgesteld voor de bijbehorende risico’s.